(30-8-2018)

Het Medisch Centrum voor Dansers & Musici (MCDM) wordt vanaf oktober geleid door een nieuw team van medisch specialisten: Anandi van Loon-Felter, Liesbeth Lim en Riekje Kattenbusch nemen het stokje over van Boni Rietveld, die met pensioen gaat.

 Nieuw team start bij het Medisch Centrum voor Dansers & Musici in HMC

 

Vlnr: Liesbeth Lim, Riekje Kattenbusch en Anandi van Loon-Felter

 

Het Medisch Centrum voor Dansers & Musici (MCDM) wordt vanaf oktober geleid door een nieuw team van medisch specialisten: Anandi van Loon-Felter, Liesbeth Lim en Riekje Kattenbusch nemen het stokje over van Boni Rietveld, die met pensioen gaat.

 

De drie nieuwe specialisten volgen orthopedisch chirurg Boni Rietveld op, die met pensioen gaat. Het Medisch Centrum voor Dansers & Musici (MCDM) biedt gespecialiseerde zorg aan dansers en musici, zowel professionals als actieve amateurs. Het centrum werd 25 jaar geleden opgericht door Boni Rietveld en is vandaag de dag nog steeds uniek in zijn soort. Het centrum wordt bezocht door dansers en musici van over de hele wereld.

 

Anandi van Loon- Felter
Revalidatie-arts Anandi van Loon- Felter is geen onbekende voor het MCDM: zij was hier van 2010 tot 2015 in opleiding als arts-assistent. Zij studeerde eerder af als Uitvoerend Showmusicaldanseres en Docent Dans af aan het Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Zij werkt tevens in het Hand en Pols Centrum Den Haag, alwaar zij ook musici begeleidt met specifieke hand- en polsproblematiek. Zij kijkt uit naar haar werkzaamheden voor MCDM: 'De podiumkunstenaars zijn een erg mooie doelgroep die zelf gepassioneerd zijn en die toegewijde zorg verdienen van artsen die kennis hebben van zaken en in ieder geval begrip hebben voor deze passie.'

Liesbeth Lim
Liesbeth Lim is sportarts bij het Sportmedisch Adviescentrum Aalsmeer en Zaandam (met locaties in het Universitair Sportcentrum, Amsterdam en bij Meer Med Clinic, Hoofddorp). Van 1997 tot 2012 was zij bondsarts bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. Haar affiniteit met de turnsport komt voort uit de raakvlakken tussen turnsport en haar hobby's dans en acrobatiek. Ze danst zelf ook fanatiek: 'Tijdens de studie geneeskunde besloot ik auditie te doen voor een jazzballetopleiding in België en werd ik aangenomen. Toen twijfelde ik zelf of ik fysiek wel de beste kon worden, besloot voor mijn plezier en met passie te gaan dansen en richtte mij professioneel op de geneeskunde. Tot op heden dans ik nog steeds, zowel jazzballet als klassiek ballet. Professioneel is het een uitdaging om nu dansers en musici te kunnen helpen en begeleiden in het uitoefenen van hun mooiste passie.

Riekje Kattenbusch
Riekje Kattenbusch is kinderrevalidatiearts bij Sophia Revalidatie in Delft. Haar AIOS-onderzoek ging over klachten aann het bewegingsapparaat van jonge muzikanten. Ook is zij zelf muzikant: ze speelt cello in het popduo Woody&Cat, waarmee ze recent een CD maakte: 'Het is al langere tijd mijn droom om mijn passie voor muziek te combineren met mijn werk als revalidatiearts. Musici hebben vaak lichamelijke klachten, soms onschuldig lijkend, maar met potentieel grote gevolgen. Het is daarom belangrijk dat er artsen zijn die oog en hart hebben voor deze bijzondere groep mensen.'

 

Bron: https://www.haaglandenmc.nl/nieuws/nieuw-team-start-bij-het-medisch-centrum-voor-dansers-musici-in-hmc 

Terug