(6-1-2014)

Op basis van de ervaringen met beroepsmusici zal vanaf januari 2014 in Amsterdam gestart worden met een circuittraining speciaal voor beroepsmusici en conservatoriumstudenten.

 Er wordt rekening gehouden met de beroepsgerelateerde eisen zoals o.a. het behoud van de fijne motoriek en het minimaliseren van de overbelasting door het sporten.
De training vindt plaats op vrijdagmiddag (16:30-17:15) bij Sportquest, Hobbemakade 7, 1071 XK Amsterdam – om de hoek van het Zuiderbad, vlak bij het Rijksmuseum/Museumplein. (De eerste les is gratis)

Het is een initiatief van Ellen Kersbergen, sportmasseur bij o.a. het NedPho/NKO en Holland Symfonia.

"Dit initiatief is ontstaan n.a.v. de vele verhalen die ik hoor(de) tijdens mijn werk over hoe ontevreden veel musici zijn over de hun gekozen sportschool; vaak word er een standaardtrainingsschema gegeven en daar moet je het maar mee doen. De begeleider heeft meestal geen notie van het beroep als musicus. Wij hopen in een behoefte te voorzien door een training te geven waar je fit en sterk van wordt, zonder risico te lopen overbelast te raken of oefeningen te moeten doen die minder geschikt zijn voor deze beroepsgroep", aldus Ellen Kersbergen.

Klik HIER voor de folder.

 

Terug