Behandelaar
Naam A. B. M. (Boni) Rietveld
Instelling Medisch Centrum Haaglanden
Afdeling Medisch Centrum voor Dansers en Musici
Beschrijving

Orthopedisch chirurg en musicus, afdelingshoofd van het Medisch Centrum voor Dansers en Musici (MCDM)

A.B.M. (Boni) Rietveld studeerde na de middelbare school zowel geneeskunde als muziek (trompet en harp). In 1976 studeerde hij af als docent trompet aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Twee jaar later sloot hij zijn studie geneeskunde aan de Universiteit van Leiden af. In 1987 voltooide hij zijn specialisatie orthopaedische chirurgie aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Van 1982 tot 1983 verbleef hij in New York waar hij een training kreeg in dansorthopaedie van dr. William G. Hamilton, die als orthopaedisch chirurg onder meer verbonden was aan het New York City Ballet. In 1988 werd hij door Carel Birnie benoemd tot orthopaedisch chirurg van het Nederlands Dans Theater (NDT) van Jirí Kylián in Den Haag. Kort daarna begon hij een tweede polikliniek voor Dansers en Musici bij de Faculteit Dans van de Amsterdamse Theaterschool en de Nationale Ballet Academie. Zijn werk bij het NDT is opgegaan in het Medisch Centrum voor Dansers en Musici dat hij op 1 april 1993 oprichtte in het toenmalige Westeinde Ziekenhuis (nu MCH Westeinde) te Den Haag. In 2003 opende hij een Danserspoli in de Parkstudio te Amsterdam en een Muziekpoli in het Conservatorium van Amsterdam.

Als orthopaedisch chirurg wijdt hij zich uitsluitend aan dansers en musici, zowel als behandelend arts als op medisch-organisatorisch gebied. Hij is bestuurslid van de International Association for Dance Medicine and Science (IADMS), de Stichting Gezondheidszorg voor Dansers en de Stichting Gezondheidszorg voor Musici. Naast zijn werk als orthopaedisch chirurg treedt hij regelmatig op als trompettist (zowel klassieke muziek als oude stijl jazz).

Therapieën
Blessures
Specialismen
Organisaties
Bezoekadres Lijnbaan 32
Postcode & Plaats 2512 VA Den Haag
Land
Bezoekadres 2
Postcode & Plaats 2
Telefoon 070 - 3302042
Fax 070-3302916

E-mail

mcdm@mchaaglanden.nl
Website http://www.mchaaglanden.nl/patienten.asp?steID=6&item=15732
Zie ook> www.nvdmg.org
Vakinformatie  
Doelgroep Musici, zangers, dansers
Speelt zelf Trompet, Harp
Kwaliteitswaarborg SRC, KNMG

Is lid van/aangesloten bij: NVDMG, Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV), KNMG
Richt zich op: Musici, zangers, dansers
Speelt zelf: Trompet, Harp